CORAL ROMPUT

de Vicent Andrés Estellés

Finalitzat
Del dt. 02.04.24 al dg. 09.06.24
Durada: 60 min.

* ÚLTIMES 7 FUNCIONS DEL 4 AL 9 DE JUNY *

Espectacle en català
Gènere: Teatre
Horaris: Del 4 al 9 de juny funcions de dimarts a divendres a les 20h, dissabte a les 17:30h i a les 20h i diumenge a les 18:30h

Tarifes: Entrada general a 22 €

10% de descompte per a socis Carnet Jove, Carnet de Biblioteques, majors de 65 anys i Targeta Rosa. Escoles d'Arts escèniques 15€ per a alumnes i personal docent. Preus especials per a grupscontacta'ns!(Despeses de gestió no incloses)

Compartir

CORAL ROMPUT

EL POEMA DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS PREN FORMA TEATRAL

Allò íntim és profundament polític i allò local és terriblement universal. Si això és cert, i ho és, el Coral Romput seria capaç d'esdevenir un clàssic, i com a clàssic, tindria la capacitat de transcendir la seva pròpia època, la seva pròpia circumstància. Seria capaç de sobreviure als signes dels temps, seria capaç de comunicar en moments i llocs aparentment distants a la València dels anys 50s. El Coral Romput ha "sobreviscut" en la memòria dels Països Catalans gràcies als llibres (com d'importants són els Llibres que ens fan Lliures), i a la resistència oral, en multitud de recitals i concerts on els versos d'Estellés i del Coral s'han proclamat com a signe d'identitat i resistència memorialística.

En l'any del centenari del seu naixement, 2024, portem-lo més enllà, elevem-lo a la categoria de clàssic, contrastem-lo amb la contemporaneïtat, de la mateixa manera que fem amb Shakespeare o amb Lorca. Fuster digué "Feia segles que, al País Valencià, no es feia sentir, en poesia, una veu tan intensa i tan potent". Si és així, si Estellés és el millor poeta valencià des d'Ausiàs March, fer reviure els seus versos en l'actualitat hauria de ser no només viable sinó necessari, perquè a través d'ells tindríem unes lents des d'on comprendre millor el present i imaginar un futur possible.

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Vicent Andrés Estellés
Direcció escènica: Marc Chornet Artells
Interpretació: Marina Alegre Silva
Banda Sonora: Gerard Marsal Norte
Disseny i construcció capgros: Miguel Ángel Camacho
Disseny espai escènic: Xènia Cubí
Construcció: Jan Clota
Foto cartell: David Ruano

Un projecte escènic de Marina Alegre Silva i Marc Chornet Artells

Dimarts
02
abr
20:00 h
 
Finalitzat
Dilluns
08
abr
20:00 h
 
Finalitzat
Dimarts
09
abr
20:00 h
 
Finalitzat
Dilluns
15
abr
20:00 h
 
Finalitzat
Dimarts
16
abr
20:00 h
 
Finalitzat