INFANTICIDA / CICLE CATERINA ALBERT

de Víctor Català. TORNA L'ÈXIT DE LA PASSADA TEMPORADA! Òpera electrònica a partir de 'La Infanticida' amb composició musical de Clara Peya

Finalitzat
Dimecres 22 de gener | 20:30 h

22 Gen. - 02 Feb. 2020

Idioma de l’espectacle: català

Horaris: de dimecres a dissabte a les 20.30h i diumenge a les 19.00h

Durada: 70 minuts

Gènere: Òpera electrònica

Composició musical: Clara Peya

Direcció escènica: Marc Angelet

Adaptació i dramatúrgia: Marc Rosich

Interpretació i producció: Neus Pàmies

Disseny escenografia: Laura Clos “Closca”

Assessoria vestuari: Marta Rafa

Assessoria moviment: Maria Salarich

Interpretació i espai sonor electrònic: Gerard Marsal

Fotografia: Albert Rué

INFANTICIDA és un crit d’una dona, la Nela, que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. Una dona valenta i apassionada que s’enfronta a tot allò que l’envolta per l’anhel de llibertat, pel desig de trobar una manera de fer i viure pròpia. Per la necessitat de l’amor, del plaer i d’escapar del context opressor on es troba immersa.

INFANTICIDA és un crit en forma de cançó. És una necessitat de trobar en la música una visió dels fets contemporània, nova, fragmentada; però sobretot d’apropar-se, a partir de la música, al món sensorial, emotiu i oníric d’una dona que acaba de cometre un crim.

El monòleg dóna veu a una dona, l’autora de la qual va haver de silenciar la seva pròpia per poder ser lliure com a artista. La Infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura, perquè era un text incòmode, perquè qüestionava uns dogmes preestablerts sobre la funció de la dona en la societat; Caterina Albert va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l’instint maternal.

Donar-li veu avui és més necessari que mai.

Avui que ens adonem que els clixés femenins i de feminitat segueixen sent vigents i que la condició femenina comporta encara moltes limitacions.

Avui que seguim vivint en una societat repressora i castradora de les llibertats més bàsiques.

Donar-li veu avui, ens sembla un deure.

Dimecres
22
gen
20:30 h
 
Finalitzat