CRIDARAN LES PEDRES

Cicle Despertalab 2023

Finalitzat
Del dj. 20.04.23 al dg. 23.04.23

Espectacle en català
Durada: 
Indefinida. El que decideixi cada espectadora
Gènere: escena híbrida - Instal·lació escènica

Escenografia i autoria: Urati laboratori
Concepte, posada en escena, llums: Albert Chamorro
Disseny visual i gràfic: Marta Lofi
Disseny sonor: Sergio Camacho
Interpretació: Esmeralda Colette
Producció creativa: Roser Casamayor
Acompanyament artístic: Núria Güell
 
Amb el suport de Beca DespertaLab 2023, Sala Atrium i Cal Gras.


 
Compartir

La història de Barcelona es la història de les seves barricades. La història d'una lluita entre els urbanistes, que dissenyaren un espai públic al servei del poder, i de les constructores anònimes, que aixecaren barricades per defensar la seva llar. Aprofundir en el laboratori viu que esdevingué la ciutat moderna, en el seu relat efímer, en la seva estètica de batalla, en la seva emergència teatral, és una manera d'entendre el batec del territori i d'aquells que l'habiten.

Urati laboratori hem iniciat un cicle titulat "Resistència poètica / Violència poètica", on l'objectiu és analitzar quines son les dinàmiques teatrals presents tant en les formes de protesta popular com de la repressió institucional. Dins el Despertalab, treballarem en el projecte "Cridaran les pedres", que busca aprofundir en les barricades com un dispositiu escènic, entendre el seu paper  com l'escenografia del teatre que esdevé la ciutat quan l'ordre es subverteix. 

La proposta s'estructura com una audioguia per la ciutat, on a través de la interacció entre els paisatges sonors, la matèria i la reflexió sobre l'arquitectura, reflexionar sobre com la construcció del nostre entorn urbà ha determinat la forma com s'estructuren les lluites socials. 

Important: Per gaudir d'aquesta proposta, si és possible, és necessari portar un telèfon mòbil i auriculars. Si no, la companyia pot prestar uns dispositius.   

La companyia URATI

Urati laboratori és un espai de creació amb la voluntat d’explorar “en temps real” el xoc entre el món virtual i el món corporal. Aquest fenomen és sens dubte el motor principal de la investigació tant artística com teòrica que afronta la companyia en tots els seus projectes, partint de la idea conceptual que en el temps present ens enfrontem a la desintegració de la materialitat en tots els seus àmbits (corporals, tecnològics i socials). Aquesta realitat inherent és la que ens porta a treballar en les nostres investigacions en la recerca de nous llenguatges fent ús d’artefactes tecnològics -tals com la realitat virtual, l’ús de tecnologies de computació, o el desenvolupament de software lliure-, tot amb la intenció d’apropiar-nos de la tecnologia desenvolupada pels poders econòmics i posar-la al servei de tothom, una ètica hacker aplicada a l’escena que persegueix el reagrupament de les noves comunitats aparegudes i per aparèixer al segle XXI. Busquem generar habitats, espais de memòria viva, on els seus habitants puguin passejar sense temporalitats ni recorreguts establerts, tot submergint-se en arxius mutants tan sols regits per la llei de l’anarquia.

Urati és companyia resident a la Nau Ivanow

Dijous
20
abr
17:30 h
 
Finalitzat
Dijous
20
abr
18:00 h
 
Finalitzat
Dijous
20
abr
18:30 h
 
Finalitzat
Dijous
20
abr
19:00 h
 
Finalitzat
Dijous
20
abr
19:30 h
 
Finalitzat