Trashèdia AP-7: companyia seleccionada per la Beca DespertaLab 2022

 

La companyia Trashèdia AP-7 ha estat seleccionada per la vuitena edició de la Beca DespertaLab 2022, d’entre 84 candidatures rebudes, de les quals 6 n’han resultat finalistes. La companyia realitzarà una residència artística a la Nau Ivanow entre els mesos de maig i juny del 2022 i acabarà aquest procés en una presentació del work in progress a la Sala Atrium de Barcelona.

 

LA COMPANYIA SELECCIONADA

En aquesta 8a edició, la companyia seleccionada ha estat Trashèdia AP-7, una agrupació escènica formada per Catalina Camp, Joaquim Palmada, Eduard Olesti i Mar Panyella. La companyia  busca sondejar els límits del fet teatral i investiga l’ús de la màquina en escena com a possible substitut de l’element antropomorf.

 

El jurat encarregat de dur a terme la selecció de projectes ha estat format per Margarida Troguet Taull (gestora escènica curatorial), Jacobo Pallarés (codirector d’ Espacio Inestable i president de la Red de teatros alternativos), Laura Viñals (productora de Ça Marche), Tanya Beyeler (El Conde de Torrefiel), Oriol Puig Taulé (crític d’arts escèniques), Marta Durán (investigadora independent i membre de Nova Veu), Sala Atrium i la Nau Ivanow.

 

BECA DESPERTALAB

L’objectiu del cicle és donar suport a la creació teatral més activa i emergent de Catalunya i on es pretén donar sortida a propostes de vegades visionàries i sempre interessants de creadors que busquen generar noves formes escèniques i dramatúrgiques.

Amb el Cicle DespertaLAB posem a l’abast dels artistes i companyies de l’espai i les condicions tècniques adequades a la seva entrada en les xarxes professionals de difusió i exhibició artística. Més enllà de donar els recursos per a la projecció d’un espectacle, des de la seva creació fins a la difusió, DespertaLAB ofereix una experiència formativa que els dels recursos i les habilitats necessàries per a futurs reptes professionals, incidint en el procés de creació i producció, la comunicació i l’exhibició. Es tracta, doncs, de potenciar la vida del projecte més enllà de la creació.

Destinataris:

El projecte s’adreça a creadors i col·lectius professionals o en vies de inserir-se en la professionalització, de fins a 35 anys. En el cas dels col·lectius i les companyies s’haurà d’establir un responsable del projecte. Tant el responsable com a mínim el 60% dels integrants han de situar-se per sota de l’edat límit. La beca s’adreça a artistes amb projectes originals i inèdits, i es valorarà especialment la innovació i solidesa del projecte. Les obres poden ser muntatges de textos clàssics o contemporanis, de nova dramatúrgia (originals o adaptacions) o de creació col·lectiva, i han de trobar-se en disposició de ser muntats i presentats públicament i específicament en les condicions de la Sala Atrium de Barcelona.

 

Companyies seleccionades altres edicions

ÇA MARCHE
Finalitzat
Actual
Lo viejo y lo nuevo
Companya Ça Marche
Del 03.06.21 al 06.06.21 | 19:00 h
Beca DespertaLab Temporada 2020 - 2021
Allí donde no estamos
Companyia Monte Isla
Del 19.05.21 al 30.05.21
Beca DespertaLab Temporada 2020 - 2021
UNHEIMLICH
Una revisió del nostre comportament com a espectadors davant els cossos exhibits en els museus a partir de quatre intèrprets amb quatre corporalitats que volen ser distants del cànon femení que ha governat cada una de les èpoques artístiques passades i fins avui en dia.
22.05.19 | 20:30 h
Beca DespertaLab
EXCALIBUR I ALTRES HISTÒRIES D’ANIMALS MORTS
Amb un desplegament tècnic propi de la televisió en directe, l’espectacle fa una revisió de les pors mundials, des de la mirada dels animals morts que, sense saber-ho, han estat les víctimes col•laterals de les polítiques de la por.
02.05.19 | 20:30 h
Beca DespertaLab
GOLDILOCKS
03.05.18 | 20:30 h
Beca DespertaLab
HÀBITAT (doble penetració)
12.04.18 | 20:30 h
Beca DespertaLab
MAFIA de The Mamzelles Teatre
07.06.17 | 20:30 h
Beca DespertaLab